certificat digital

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pelihacim25

certificat digital

#1 Mesaj de pelihacim25 »

Buna ziua,
Am citit pe forum procedura de obtinere a unui certificat digital si am observat ca multi opteaza pentru obtinerea acestui certificat pe persoana fizica si nu juridica, dar daca se obtine pentru o persoana fizica, deci factura se emite pe persoana fizica, atunci cum se poate deduce cheltuiala cu achizitionarea acestui certificat?
Persoana fizica respectiva e administrator la o firma, fara a fi si angajat la firma respectiva,
Multumesc frumos,

apetrem

Re: certificat digital

#2 Mesaj de apetrem »

Intodeauna semnatura electronica se obtine pe o persoana fizica.
Factura se poate obtine si pe numele firmei reprezentata de acea persoana fizica.
Iar cheltuiala este deductibila la firma in baza mandatului indeplinit la acea firma de respectiva p.f.
Marian Apetre

pelihacim25

#3 Mesaj de pelihacim25 »

Buna ziua,
Pe site-ul CertSign, la inregistrare apar doua tipuri de contract-contract persoana fizica si contract persoana juridica, in functie de ce criteriu completam unul sau celalalt din cele 2 contracte?
Nu ar trebui ca toti sa completeze contractul - persoana juridica - pentru a putea deduce cheltuiala efectuata cu achizitia acestei semnaturi, daca se completeaza contractul - persoana fizica - se mai pot deduce aceste cheltuieli?
Multumesc frumos,

balazse

#4 Mesaj de balazse »

De ce pe numai pe persoana juridica?
Eu daca doresc imi fac pe persoana fizica un certificat digital si il folosesc dupa placul meu. La o adica trebuie sa am o firma sa pot obtine un certificat digital?

grecua291

#5 Mesaj de grecua291 »

Buna ziua,
Am sa va dau eu cateva informatii, sper sa va fie de ajutor.
Se poate obtine certificatul cu contract si pe pers. juridica pe numele unei pers fizice desemnate de aceasta, si pe pers fizica, diferenta fiind tocmai asta ...pe pers juridica se poate deconta c/val.
Pentru a semna cu un singur certificat sa zicem obtinut cu un ctr. pe pers juridica X pe numele " ION VASILE" (ex) este necesar ca atunci cand se completeaza datele pe contract pers juridica sa NU se bifeze optiunea de a aparea pe certificat si datele de identif. ale pers juridice, ci numai ale pers fizice respective.... astfel aceasta ("ION VASILE") va putea semna pentru mai multe soc. bineinteles daca ii convinge si are acceptul societatii pe numele careia face contractul ( asta pt fair play ). Sper ca am explicat destul de clar. Va doresc succes.

floream842

#6 Mesaj de floream842 »

Buna seara,

Va rog frumos, ma poate ajuta cineva cu un model de contract, pentru semnatura electronica, intocmit intre persoana fizica si societate?
Problema este in felul urmator: am 3 societati. La doua din ele sunt administrator si asociat unic (pe una din ele) iar la cea de a treia, sunt asociat. Ce contract trebuie sa fac? Se deduc banii? Trebuie sa merg la notariat cu dl. contabil?

Multumesc mult anticipat!

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Bine ai venit pe forum!
Cum adica sa deduci? Ai cumparat 3 tokenuri (separat pentru fiecare firma)?
Trebuie sa cumperi un token unde factura sa fie emisa pe una dintre firme si atat. Oricum semnatura digitala se emite pe persoana fizica si nu juridica.

Scrie răspuns