Cum vi se pare ? E corect ?

balazse

Re: Cum vi se pare ? E corect ?

#16 Mesaj de balazse »

Proportional.
Cele 60 de ore pe luna reprezinta aproximativ o norma de 3 ore/zi, ca urmare 670/8*3=251 lei.
Totusi trebuie as verifici daca nu cumva exista un CCM la nivel de ramura si trebuie as respecti niste coeficienti.

sumanariua

#17 Mesaj de sumanariua »

Si in Saga - salariati - tip salariu aleg orar ? Iar la salariul brut si salariul orar ce trec? Va rog mult, un raspuns.

balazse

#18 Mesaj de balazse »

Daca vrei sa-l angajazi cu efectiv 60 de ore/luna atunci completezi astfel:
- norma pe zi: 0;
- ore pe luna: 60;
- salariu brut: treci salariul cat vrei a ii dai pentru cel 60 de ore (la salariu orar nu treci nimic).

analiza

#19 Mesaj de analiza »

Rog o idee cu privire la operare in Saga si implicit in 112: referitor la invoire, daca invoirea nu afecteaza vechimea in munca inseamna ca angajatul va trebui sa fie pontat, desi nu a fost prezent ? Nu vorbesc de plata orelor de invoire ci de vechime, de pontaj. Nu stiu cum sa procedez in Saga sa apara corect invoirea de 5 zile pentru un proaspat tatic. Daca nu il pontez, nu ii afectez zilele de contributie la fondul de sanatate ? Mai ales ca pleaca la o alta firma si in adeverinta nu ar avea complete toate zilele de stagiu din ultimele 6 luni. Daca il pontez nu e prea ok, pentru ca nu a fost efectiv la munca in acele zile, desi conform legii ele se platesc.

Multumesc

tomac

#20 Mesaj de tomac »

Nu îl pontați. Dar sunt zile libere plătite. Aceste zile, pentru acest caz, sunt un concediu special acordat, la cerere, conform legii, nu o învoire în sine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

analiza

#21 Mesaj de analiza »

Multumesc

mihalydeaka

#22 Mesaj de mihalydeaka »

Si eu am o intrebare cam analoaga : azi de expl.ploua si cei din domeniul constructii nu au cum sa lucreze .????????????
Cum ramane cu pontajul ?

tomac

#23 Mesaj de tomac »

Se completează, nu te faci că plouă. Dacă ei s-au prezentat la muncă și nu pot lucra din motive ce nu țin de ei nu înseamnă că nu-i plătești.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns