Am urmatoarea situatie:
-firma in sistem tva la incasare
-are o factura emisa pe care clientul o plateste cu cec -fact este in august
-banii intra in septembrie
Cand colectez tva-ul: in august cand se depune la banca fila de cec sau in septembrie cand intra banii in cont?
Multumesc!
cand colectez tva-ul
- fagarasa176
Re: cand colectez tva-ul
Nu ai cum sa depui fila cec in august, banca nu accepta
Se depune cu maxim o zi inainte de scadenta
Se depune cu maxim o zi inainte de scadenta
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
fila cec va stinge 411 dar va sta in 413, in luna in care veti incasa cecul va sti saga sa sa opereze si tva-ul, in august tva-ul va sta in 4428, in septembrie se muta pe 4427. Daca in saga ati setat corect, nu va faceti griji, va opera cum trebuie
Mie mi s-a adus borderoul de depunere a filei de cec cu data bancii 21.08.2016 si banii (m-am interesat la clientul meu ) au intrat in septembrie.
Am inchis factura in ecranul de iesiri prin 413 si am vazut ca ramane in 4428 tva-ul .
Ce setari trebuie sa fac in saga astfel incat sa -mi colecteze tva-ul cand intra banii in septembrie?
Multumesc mult!
Am inchis factura in ecranul de iesiri prin 413 si am vazut ca ramane in 4428 tva-ul .
Ce setari trebuie sa fac in saga astfel incat sa -mi colecteze tva-ul cand intra banii in septembrie?
Multumesc mult!
Sub linia 413=411 mai introdu o linie 5121=413. Colectezi TVA-ul cand 413 are sold 0. Vezi daca vrei alin (11) lit. a) din NM de aplicare ale art.282 sau 297.