MULTUMESC. IERTATI-MI INTREBARILE DE INCEPATOR, SPER SA NU ENERVEZ PE NIMENI
INREGISTRARE FACTURA MOTORINA AS24
INREGISTRARE FACTURA MOTORINA AS24
pT FIRMA DE TRANSPORT INTERNATIONAL DE MARFA AM FACTURA DE MOTORINA DOAR CEA EMISA DE AS24, INCLUSIV CU TAXELE DE DRUM. iN CE CONT E CORECT SA INREGISTREZ ACEASTA FACTURA? LA COMBUSTIBILI SI LA ALTE IMPOZITE SI TAXE? TREBUIE SA AM ATASAT LA FACTURA ACELE CMR-URI? ... CA SA DOVEDESC CA A FOST CONSUMATA SI SA POT FACE BONUL DE CONSUM ?
Re: INREGISTRARE FACTURA MOTORINA AS24
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... UE#p140423
Sunt de parere ca nu e cazul sa faceti bon de consum.Doar daca o cumparati, o depozitati, si dupa aceea o dati in consum.
PS.
Atentie la Caps Lock...e considerat infractiune pe aici pe forum.
LE:
Am gasit un topic referitor chiar la As:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... E&start=15
Sunt de parere ca nu e cazul sa faceti bon de consum.Doar daca o cumparati, o depozitati, si dupa aceea o dati in consum.
PS.
Atentie la Caps Lock...e considerat infractiune pe aici pe forum.
LE:
Am gasit un topic referitor chiar la As:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... E&start=15
Ultima oară modificat Mar Aug 05, 2014 9:42 am de către eugen01, modificat 1 dată în total.
Multumesc.
Si inca ceva ...
daca am facturi de motorina din Slovenia si Ungaria, e corect daca le-am inregistrat la intrari in valuta? Am mai vazut la cineva ca fact din exterior le inregistra pur si simplu la intrari la cursul euro in ziua respectiva. Cum e corect? Va multumesc.
Si apoi cum e cu decl. 390?
Trebuie eclarate acele sume din facturile de motorina? Motorina a fost folosita pentru deplasarea Romania-Italia. Va multumesc.
Cu declaratia D 390 e ca si cu Insula Serpilor..noi zicem ca e a noastra, ei zic ca au primit-o cadou !
1. Nu, achizitiile de combustibil (mai precis alimentarea masinilor, in spatiul UE) nu se incadreaza la/ca si AIC.Nu se incadreaza la cerintele prevazute la art.130 indice 1 si/sau art.132 alin.2 lit.c (bine...se mai pot insira si alte articole).Deci nu le declaram in D 390;
2.Da.Ati procedat corect inregistrandu-le prin ecranul de Intrari valuta.Doar au fost achitate cu valuta..acesta este adevarul economic.De asemenea, e cu drept si de cuviinta sa includem tva-ul in pretul combustibilului (din moment ce e taxa nerecuperabila);
3.Pe de alta parte, daca (si numai daca) suntem inregistrati ca si platitori TVA, conform art.153, am putea solicita rambursarea TVA-ul aferent facturilor de combustibil in baza art 147 indice 2 alin.2 din CF.
Trebuie sa vedem cerintele specifice depunerii D 318.
1. Nu, achizitiile de combustibil (mai precis alimentarea masinilor, in spatiul UE) nu se incadreaza la/ca si AIC.Nu se incadreaza la cerintele prevazute la art.130 indice 1 si/sau art.132 alin.2 lit.c (bine...se mai pot insira si alte articole).Deci nu le declaram in D 390;
2.Da.Ati procedat corect inregistrandu-le prin ecranul de Intrari valuta.Doar au fost achitate cu valuta..acesta este adevarul economic.De asemenea, e cu drept si de cuviinta sa includem tva-ul in pretul combustibilului (din moment ce e taxa nerecuperabila);
3.Pe de alta parte, daca (si numai daca) suntem inregistrati ca si platitori TVA, conform art.153, am putea solicita rambursarea TVA-ul aferent facturilor de combustibil in baza art 147 indice 2 alin.2 din CF.
Trebuie sa vedem cerintele specifice depunerii D 318.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, din suflet ! O seara cat mai placuta 
Nu este considera o infranctiune, ci reprezinta cum ca ai urla la persoana la care te adresezi.eugen01 scrie:Atentie la Caps Lock...e considerat infractiune pe aici pe forum.