INREGISTRARE FACTURA MOTORINA AS24

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
beianz

INREGISTRARE FACTURA MOTORINA AS24

#1 Mesaj de beianz »

pT FIRMA DE TRANSPORT INTERNATIONAL DE MARFA AM FACTURA DE MOTORINA DOAR CEA EMISA DE AS24, INCLUSIV CU TAXELE DE DRUM. iN CE CONT E CORECT SA INREGISTREZ ACEASTA FACTURA? LA COMBUSTIBILI SI LA ALTE IMPOZITE SI TAXE? TREBUIE SA AM ATASAT LA FACTURA ACELE CMR-URI? ... CA SA DOVEDESC CA A FOST CONSUMATA SI SA POT FACE BONUL DE CONSUM ?
MULTUMESC. IERTATI-MI INTREBARILE DE INCEPATOR, SPER SA NU ENERVEZ PE NIMENI :)

eugen01

Re: INREGISTRARE FACTURA MOTORINA AS24

#2 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... UE#p140423

Sunt de parere ca nu e cazul sa faceti bon de consum.Doar daca o cumparati, o depozitati, si dupa aceea o dati in consum.
PS.
Atentie la Caps Lock...e considerat infractiune pe aici pe forum. :wink:

LE:
Am gasit un topic referitor chiar la As:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... E&start=15
Ultima oară modificat Mar Aug 05, 2014 9:42 am de către eugen01, modificat 1 dată în total.

beianz

#3 Mesaj de beianz »

Multumesc. :) Si inca ceva ... :D daca am facturi de motorina din Slovenia si Ungaria, e corect daca le-am inregistrat la intrari in valuta? Am mai vazut la cineva ca fact din exterior le inregistra pur si simplu la intrari la cursul euro in ziua respectiva. Cum e corect? Va multumesc.

beianz

#4 Mesaj de beianz »

Si apoi cum e cu decl. 390? :) Trebuie eclarate acele sume din facturile de motorina? Motorina a fost folosita pentru deplasarea Romania-Italia. Va multumesc.

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

Cu declaratia D 390 e ca si cu Insula Serpilor..noi zicem ca e a noastra, ei zic ca au primit-o cadou ! :?
1. Nu, achizitiile de combustibil (mai precis alimentarea masinilor, in spatiul UE) nu se incadreaza la/ca si AIC.Nu se incadreaza la cerintele prevazute la art.130 indice 1 si/sau art.132 alin.2 lit.c (bine...se mai pot insira si alte articole).Deci nu le declaram in D 390;
2.Da.Ati procedat corect inregistrandu-le prin ecranul de Intrari valuta.Doar au fost achitate cu valuta..acesta este adevarul economic.De asemenea, e cu drept si de cuviinta sa includem tva-ul in pretul combustibilului (din moment ce e taxa nerecuperabila);
3.Pe de alta parte, daca (si numai daca) suntem inregistrati ca si platitori TVA, conform art.153, am putea solicita rambursarea TVA-ul aferent facturilor de combustibil in baza art 147 indice 2 alin.2 din CF.
Trebuie sa vedem cerintele specifice depunerii D 318.

beianz

#6 Mesaj de beianz »

Va multumesc foarte mult pentru raspuns, din suflet ! O seara cat mai placuta :)

balazse

#7 Mesaj de balazse »

eugen01 scrie:Atentie la Caps Lock...e considerat infractiune pe aici pe forum. :wink:
Nu este considera o infranctiune, ci reprezinta cum ca ai urla la persoana la care te adresezi. :P

Scrie răspuns