Buna ziua!
Am o factura de la furnizor UE cu 2 pozitii, una cu taxare inversa si cealalta cu tva. Am operart factura exact asa, am pus la Tip T, NC era corecta si anume
628=401 pozitia cu baza si tva de la furnizor am inregistrat valoarea totala cu tva o la mine
628=401 pozitia cu taxare inversa
4426=4427
Am facut totul pe aceeasi factura, insa nu mi-a dat corect in D390, mi-a dus toata valoarea facturii si cea cu tva si cea cu taxare inversa. Unde am gresit? Am sters factura introdusa, am incercat sa introduc separat 2 facturi, dar imi spune ca exista duplicat si nu cred ca e prea bine aparand cu 2 facturi. Nu am mers mai departe. Ma puteti ajuta sa fac inregistrarea corect?
Va multumesc!
ajut.la operare intrare cu 2tip-uri:taxare inv.si val.cu tva
Re: ajut.la operare intrare cu 2tip-uri:taxare inv.si val.cu
Le introduceți ca două facturi distincte - una cu tip factură și zero la TVA și una cu taxare inversă și cotă de TVA. Ignorați avertismentul în acest caz.
Sau lăsați așa cum le-ați introdus dar modificați, manual sumele în D390 și decont.
Sau lăsați așa cum le-ați introdus dar modificați, manual sumele în D390 și decont.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Trebuie sa introduci ca doua facturi separate.
Doar din curiozitate. Totusi de ce ti s-a facturat si cu TVA?
Doar din curiozitate. Totusi de ce ti s-a facturat si cu TVA?
Valoarea cu tva reprezinta taxe drum Italia, iar restul fara tva nu stiu exact ce poate fi, ceva comisioane pt. utilizarea aparatului presupun (am scris in dreptul valorii fara tva: F.C.I. ART.7-ter DPR 633/72).
Va multumesc pt. raspunsuri.
Va multumesc pt. raspunsuri.