ajut.la operare intrare cu 2tip-uri:taxare inv.si val.cu tva

stefi

ajut.la operare intrare cu 2tip-uri:taxare inv.si val.cu tva

#1 Mesaj de stefi »

Buna ziua!
Am o factura de la furnizor UE cu 2 pozitii, una cu taxare inversa si cealalta cu tva. Am operart factura exact asa, am pus la Tip T, NC era corecta si anume
628=401 pozitia cu baza si tva de la furnizor am inregistrat valoarea totala cu tva o la mine

628=401 pozitia cu taxare inversa
4426=4427

Am facut totul pe aceeasi factura, insa nu mi-a dat corect in D390, mi-a dus toata valoarea facturii si cea cu tva si cea cu taxare inversa. Unde am gresit? Am sters factura introdusa, am incercat sa introduc separat 2 facturi, dar imi spune ca exista duplicat si nu cred ca e prea bine aparand cu 2 facturi. Nu am mers mai departe. Ma puteti ajuta sa fac inregistrarea corect?

Va multumesc!

tomac

Re: ajut.la operare intrare cu 2tip-uri:taxare inv.si val.cu

#2 Mesaj de tomac »

Le introduceți ca două facturi distincte - una cu tip factură și zero la TVA și una cu taxare inversă și cotă de TVA. Ignorați avertismentul în acest caz.
Sau lăsați așa cum le-ați introdus dar modificați, manual sumele în D390 și decont.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Trebuie sa introduci ca doua facturi separate.
Doar din curiozitate. Totusi de ce ti s-a facturat si cu TVA?

stefi

#4 Mesaj de stefi »

Valoarea cu tva reprezinta taxe drum Italia, iar restul fara tva nu stiu exact ce poate fi, ceva comisioane pt. utilizarea aparatului presupun (am scris in dreptul valorii fara tva: F.C.I. ART.7-ter DPR 633/72).

Va multumesc pt. raspunsuri.

Scrie răspuns