Plata cu cardul
Re: Plata cu cardul
Ar putea cineva să mă ajute cu sfaturi în legătură cu postarea de mai sus ?
.
Dupa incasare factura(buton incasare) cu cont 5125 nu apare nimic in jurnalul de banca. Cand operezi extrasul si ajungi la incasarea respectiva operezi in jurnalul de banca 5121=5125. Sau n-am inteles eu ce vrei sa spui?!
Bună ziua . Poate nu am explicat eu bine. La “ieșiri “ înregistrez un raport z ce are și cash și card(înregistrez totalul ), după validare apăs încasare și apoi valoarea numerar în 5311.1 și valoarea card 5125. În “jurnal de bancă 5121” am observat ca până la o anumită dată apar aceste înregistrări de pe card 5121-5125 valoarea din fiecare zi dar și plățile efectuate cu cardul 401.00011-5121 (cu cheltuiala aferentă ) dar apoi nu mai apar încasările (doar plățile )deși înregistrez la fel și la un moment dat practic soldul e tot mai mic (chiar pe roșu ) și nu se mai pot face plăți . În “articole contabile “ apar doar notele 4111.0034=707.1 cu toată valorea de pe raport z apoi 5311.1=4111.0034 (valoare numerar ) ,5125=4111.0034( valoare card ) și nu mai apare 5121=5125 (cum apărea înainte ). Sper ca am explicat mai bine. Mulțumesc
5121=5125 se operează la jurnal de bancă atunci când se introduc extrasele. Nu le generează programul automat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Bună seara . Deci după ce înregistrez la ieșiri raportul
Z și selectez încasarea pe card și încasarea numerar ,intru la jurnal banca și înregistrez 5121=5125? La asta m am referit ca până anul trecut se înregistrau automat încasările cu cardul (nu le mai înregistrăm eu în jurnal banca )
Z și selectez încasarea pe card și încasarea numerar ,intru la jurnal banca și înregistrez 5121=5125? La asta m am referit ca până anul trecut se înregistrau automat încasările cu cardul (nu le mai înregistrăm eu în jurnal banca )
Nu cred ca exista acea inregistrare automata decat daca aveai un client ficitiv de gen "persoane fizice-card" la care puneai cont 5121 si atunci incasai direct pe acesta cu 5125. Altfel n-ar mai avea nici un rost folosirea lui 5125 daca la plata la POS s-ar face automat si incasarea in banca putandu-se la fel de bine lucra direct cu 5121 pe incasare. Sunt cazuri, in special la sfarsit de luna, cand 5125 ramane cu sold pana la aparitia incasarii in extrasul bancar.
cum vrei.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
La anumite banci incasarile cu cardul sunt trecute in extras cumulat (bulk). Mentionez ca se incaseaza mai multi clenti cu denumiri diferite (coduri diferite). Exista vreo posibilitate de a selecta din prima clientii incasati (de obicei nu acelasi client) fara sa caut clientul X sa selectez apoi sa dau salvare si apoi sa o iau de la capat de 65 de ori?