instalatie hidranti clasificare mijloc fix

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
hodarnaua372

instalatie hidranti clasificare mijloc fix

#1 Mesaj de hodarnaua372 »

Buna ziua,
Trebuie sa incept amortizarea pentru o instalatie de hidranti insa nu stiu exact ce cod de clasificare trebuie sa ii aloc.
O parere a fost Grupa 1 - Constructii, Subgrupa 1.2 - Constructii Speciale din cauza faptului ca e considerata parte integranta a cladirii ( insa aici va trebui sa tin cont de taxa pe contructii speciale) sau 1.8.13 Constructii si instalatii tehnologice pentru alimentare cu apa si canalizare.
NU sunt foarte convinsa ca e corect.
Rog si o alta parere.
Multumesc

pomparaus

Re: instalatie hidranti clasificare mijloc fix

#2 Mesaj de pomparaus »

Daca e parte integranta a cladirii, de ce e inregistrata instalatia ca mijloc fix?!

hodarnaua372

#3 Mesaj de hodarnaua372 »

Deoarece e realizata ulterior cladirii ( contruita in 2004) iar procesul verbal de punere in functiune al instalatiei e din decembrie 2025 si are o valaoare care depaseste 30.000 ron. In plus au durate de amortizare diferite.

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Pai si nu poti sa o adaugi valoric la modernizare cladire din decembrie, mai ales daca ea va ramane definitiv parte a cladirii, zic si eu....

hodarnaua372

#5 Mesaj de hodarnaua372 »

Nu consider ca e corect sa o adaug la modernizare pentru ca nu imbunatateste performantele economice ci doar asigura siguranta.

pomparaus

#6 Mesaj de pomparaus »

E o majorare de valoare - care poate fi adaugata doar prin modernizare : nu vorbim de performante - e doar parerea mea. Poate vin si alti colegi cu alte pareri.

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

Da clar modernizare. ține de clădire.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

Scrie răspuns