Buna ziua,
Trebuie sa incept amortizarea pentru o instalatie de hidranti insa nu stiu exact ce cod de clasificare trebuie sa ii aloc.
O parere a fost Grupa 1 - Constructii, Subgrupa 1.2 - Constructii Speciale din cauza faptului ca e considerata parte integranta a cladirii ( insa aici va trebui sa tin cont de taxa pe contructii speciale) sau 1.8.13 Constructii si instalatii tehnologice pentru alimentare cu apa si canalizare.
NU sunt foarte convinsa ca e corect.
Rog si o alta parere.
Multumesc
instalatie hidranti clasificare mijloc fix
-
hodarnaua372
Re: instalatie hidranti clasificare mijloc fix
Daca e parte integranta a cladirii, de ce e inregistrata instalatia ca mijloc fix?!
-
hodarnaua372
Deoarece e realizata ulterior cladirii ( contruita in 2004) iar procesul verbal de punere in functiune al instalatiei e din decembrie 2025 si are o valaoare care depaseste 30.000 ron. In plus au durate de amortizare diferite.
Pai si nu poti sa o adaugi valoric la modernizare cladire din decembrie, mai ales daca ea va ramane definitiv parte a cladirii, zic si eu....
-
hodarnaua372
Nu consider ca e corect sa o adaug la modernizare pentru ca nu imbunatateste performantele economice ci doar asigura siguranta.
E o majorare de valoare - care poate fi adaugata doar prin modernizare : nu vorbim de performante - e doar parerea mea. Poate vin si alti colegi cu alte pareri.
Da clar modernizare. ține de clădire.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”