Actualizări - SAGA C

Actualizări - SAGA C

ver 3.0.225
31.01.2006
  1. La partea de salarii, s-a introdus noua cota de contributie pentru concedii si indemnizatii (CCI). Aceasta contributie apare in "Configurare salarii ca procent si in "State" ca pozitie separata. Contarea aferenta si procentul sunt setate automata daca la introducerea codului de activare se lasa bifata optiunea "Actualizeaza automat contributiile la salarii".
  2. CAS salariat (9.5%) se calculeaza astfel: 9.5%*salariu realizat (coloana "Total salariu" din stat) + 9.5%*salariul minim*zile CM/zile lucratoare.
  3. S-a introdus numele si prenumele persoanei ce intocmeste fisele fiscale, in ecranul pentru generarea acestora.
  4. La pagina de calcul al diferentelor de curs anuale din "Inchidere luna" s-a introdus suport pentru preluarea sumelor direct din facturi (se preia neachitatul la zi in valuta). Optiunea permite si preluarea facturilor din SAGA S..
ver 3.0.220
18.01.2006
  1. S-a refacut integral ecranul pentru tiparirea OP-urilor si al foilor de varsamant. Acum se pot tipari OP-uri cu coduri de bare si borderouri pentru foi de varsamant.
  2. La "Inchidere luna", s-a introdus o pagina noua numita "Calcul diferente anuale de curs valutar" ce permite listarea si inregistrare automata a diferentelor de curs pentru soldurile de la sfarsitul anului ale conturilor in valuta.
  3. S-a schimbat modul de calcul automat al numarului de NIR in sensul ca, acum, se poate reseta numarul de nir.
ver 3.0.217
04.01.2006
  1. S-a actualizat modul de calcul al fondului de sanatate aferent zilelor de CM platite cf. ordin 221/2005. De asemnea, s-a actualizat acest calcul in declaratia de CAS.
  2. La ecranul pentru concedii medicale s-a introdus un buton pentru tiparirea calculului acestora.
  3. La "Salariati", s-a introdus un buton numit "Situatie C.O..."care genereaza o listare a situatiei concediilor de odihna.
ver 3.0.213
19.12.2005
  1. S-a introdus declaratia pentru concedii medicale pentru ingrijire copil mai mic de 2 ani. Aceasta declaratie se depune in format electronic (pe discheta) si tiparita, pana la 25 dec., de catre angajatorii care au salariati ce beneficiaza de acest tip de concediu. Accesarea ecranului pentru completarea si generarea declaratiei se face din "Salariati" cu butonul "Decl. CM ingrijire copil <2ani..."
ver 3.0.209
13.12.2005
  1. S-au actualizat declaratiile 100 si 300 in sensul ca numarul de evidenta a platii contine data scadenta si indicele pentru OPT cu valoarea declarativa (Ordin 1521/2005).
  2. S-a introdus posiblitatea de a configura mai multe radacini de conturi pentru banca si deconturi. Acest lucru se poate efectua din "Configurare societati", pagina "Conturi automate".
  3. S-a imbunatatit modul de afisare al datelor in raportul de gestiune.
ver 3.0.204
28.11.2005
  1. S-a introdus posibilitatea pastrarii dimensiunilor modificate ale ecranelor si a coloanelor din tabele de la o accesare la alta. Pentru a activa aceasta optiune trebuie sa bifati casuta corespunzatoare din "Administrare/Intretinere BD" pagina "General".
  2. S-au actualizat fisele fiscale dupa noile formate. Acum, acestea pot fi tiparite si inregistrate pe discheta direct din program.
ver 3.0.200
18.11.2005
  1. S-a imbunatatit substantial sistemul de administrare a drepturilor de acces al utilizatorilor in program.
ver 3.0.199
11.11.2005
  1. S-a introdus un ecran nou numit "Grupe" ce permite gruparea articolelor contabile, furnizorilor si a clientilor dupa criterii definite de utilizator. Grupele pot fi organizate si intr-o structura arborescenta. Gruparile sunt necesare atunci cand se doreste delimitarea pe diferite criterii in momentul vizualizarii situatiilor si rapoartelor. De exemplu, grupele de articole contabile pot fi organizate astfel incat sa se poata delimita sumele aferente activitatilor (centrelor de profit) din cadrul firmei. O alta utilizare interesanta a acestora este pentru delimitarea intrarilor pentru care se calculeaza taxa asupra activitatilor daunatoare sanatatii (2% - tutun si alcool).
  2. La "Configurare salarii", in dreptul procentului pentru I.T.M., s-a introdus o bifa numita "Rotunjit" care permite rotunjirea la 0(zero) a contributiei aferente. Mentionam ca, asa cum am interpretat noi OUG 47 si 59/2005, comisionul pentru I.T.M. nu trebuie rotunjit.
  3. S-a actualizat declaratia de CAS (la tiparirea anexei 1.2 a fost introdusa o bifa suplimentara pentru contributia de asigurari ptr. accidente de munca si boli profesionale).
ver 3.0.192
11.10.2005
  1. La state salarii, s-a introdus suport pentru introducerea de sporuri dupa diferite criterii.
  2. S-a introdus suport pentru salvarea automata a bazelor de date. La un numar de zile ce poate fi definit in "Intretinere BD"-> pagina "General" (implicit este 10 zile), la iesirea din program, se afiseaza un mesaj de atentionare in cazul in care nu s-au efectuat salvari. Confirmarea declaseaza salvarea automata a datelor.
ver 3.0.185
06.10.2005
  1. S-a modificat modul de introducere al anumitor date la salarii (zile concediu fara plata, ore suplimentare, ore de noapte, depasiri de plan, retineri de plan si alte venituri). Aceste campuri vor fi accesate la clic pe butonul "Detaii" situat in dreapta-sus a tabelului cu salariatii din stat.
  2. La lista de salariati s-a introdus un camp numit "Pensionar" necesar pentru a se prelua automat in declaratia de CAS.
  3. Copierea pe discheta fisierelor la declaratiile de CAS si SOMAJ se realizeaza acum in directoare distincte, denumite cu numele firmei, astfel incat sa se poata copia declaratiile aferente mai multor firme pe aceeasi discheta.
  4. S-a introdus suport pentru filtrarea operatiunilor cu drept de deducere a TVA integral sau pa rtial, operatie necesara atunci cand se foloseste PRO RATA.
  5. In registrul de casa (lei si valuta) s-au introdus tipariri pentru dispozitiile de incasare.
  6. S-au rezolvat problemele de la tiparire aparute in versiunea anterioara.