Programe de contabilitate, salarii şi evidenţă de stocuri. Descarcă şi foloseşte gratuit cele mai utilizate programe de contabilitate din România.

Actualizări - SAGA PS

ver 3.0.222 din 18.01.2013

  1. S-a introdus Declaratia 205. Aceasta poate fi accesata din ecranul "Salariati" cu butonul "Declaratia 205".
  2. S-a modificat modul de operare din ecranul "Casa/Banca/Deconturi", pentru plata/încasarea facturilor folosindu-se numai noile tipuri "PF" si "IF".

ver 3.0.221 din 09.01.2013

  1. S-a introdus verificarea automata a tertilor cu privire la existenta in Registrul persoanelor impozabile care aplicã sistemul TVA la încasare. Aceasta se realizeaza cu butoanele "Verificare" sau "Verificare toti furnizorii" din ecranul "Furnizori".
  2. S-a actualizat formularul PDF pentru Declaratia 100.

ver 3.0.220 din 20.12.2012

  1. S-a modificat modul de asociere al facturilor la plati si incasari din Registrul de casa si Jurnalul de banca. La momentul folosirii conturilor de furnizori sau de clienti se activeaza panoul nou introdus "Detalii", din care se poate alege tertul si facturile achitate. Butonul "Facturi" a fost eliminat. Aceleasi modificari s-au adus si in Registrul de casa - valuta si Jurnal de banca - valuta.
  2. In ecranul "Configurare societati" s-a introdus un buton numit "Detalii TVA..." cu care se pot opera, optional, modificarile cu privire la inregistrarea in scopuri de TVA si aplicarea TVA la incasare.
  3. S-a implementat evidentierea TVA-ului la incasare. In acest sens s-au efectuati urmatoarele modificari:
  a. In ecranul "Configurare societati s-a introdus optiunea "TVA colectata la incasare", ce trebuie bifata pentru firmele care intra in aria de aplicativitate a acestui sistem.
  b. In ecranele "Intrari", "Intrari - valuta", "Iesiri" si "Iesiri - valuta" s-a introdus o coloana noua numita "TVA I" ce va fi bifata pentru facturile cu TVA la incasare.
  c. In ecranele "Registru de casa" si "Jurnal de banca" s-a introdus o coloana noua numita "TVA I/P" pentru evidentierea TVA-ului la incasare. Aceasta coloana nu este editabila, suma fiind calculata automat.
  d. S-au adaptat jurnalele de cumparari si vanzari astfel incat sa contina sumele platite/incasate si neexigibile la facturile cu TVA la incasare.
  e. Inregistrarea TVA-ul aferent facturilor neincasate de mai mult de 90 de zile se va realiza cu ocazia inchiderii de luna.

ver 3.0.219 din 31.10.2012

  1. S-au introdus Declaratiile de inregistrare fiscala/mentiuni 010 si 070. Aceastea se pot genera cu butonul "Generare PDF 010", respectiv "Generare PDF 070", din ecranul "Configurare societati". In formularul PDF generat se vor prelua doar datele persoanei juridice, campurile legate de contributii, taxe si impozite urmand a fi completate manual.
  2. In ecranul "Intrari" s-a introdus o coloana pentru informatii suplimentare. Acestea apar si in situatiile de furnizori.

ver 3.0.218 din 15.10.2012

  1. S-a introdus formularul 097. Acesta poate fi generat din ecranul "Jurnale de cumparari / vanzari", cu butonul "Generare PDF 097", urmand a fi tiparit formularul PDF rezultat.
  2. In ecranele "Intrari - valuta" si "Iesiri - valuta" s-a introdus o noua coloana numita "Data document" care apare daca se apasa butonul ">>" din partea dreapta-sus a ecranului. Aceasta se foloseste in cazurile in care documentul nu a fost operat la timp, Declaratia 390 fiind depusa fara sa-l contina si pe acesta.

ver 3.0.217 din 01.10.2012

  1. In ecranele "Intrari" si "Iesiri" s-a introdus posibilitatea selectarii tertului dupa codul fiscal. Acum, daca se introduce codul fiscal in coloana "Denumire", se va prelua automat tertul. In cazul in care codul fiscal introdus nu exista in nomenclator, programul va propune introducerea acestuia. La adaugare se vor prelua automat si celelalte date (denumire, adresa, numar de inregistrare Registrul Comertului), daca exista o conexiune la internet.
  2. In ecranul "Salariati", butonul "Adeverinte...", s-a introdus o pagina care permite tiparirea cererii de restituire a indemnizatiei pentru concedii medicale.
  3. S-au adus imbunatatiri modulului pentru evidenta asociatiilor de proprietari.

ver 3.0.216 din 13.08.2012

  1. S-a actualizat modul de calcul al contributiilor pentru conventiile civile si contractele pentru drepturi de autor.
  2. In ecranul "State salarii", butonul "Concedii medicale" a devenit "Concedii", ecranul aferent cuprinzand o pagina care permite, optional, sa se introduca concediile de odihna, concediile fara plata, suspendarile si concediile pentru cresterea copilului mai mic de 2 ani. In cazul in care se introduc toate concediile din an se poate tipari programarea acestora cu butonul "Programare concedii odihna".
  3. S-a actualizat formularul PDF pentru Declaratia 112.
  4. S-a actualizat formularul PDF pentru Declaratia 100.

ver 3.0.215 din 17.07.2012

  1. S-a introdus posibilitatea generarii automate a D394 pentru cazurile in care exista facturi cu taxare inversa pentru cereale. In ecranul "Articole", panoul "Detalii", s-a introdus un camp numit "Cod cereale pt D394" in care se poate completa codul aferent articolului, daca este cazul.
  2. La generarea statelor noi se preiau automat procentele de ore suplimnetare si ore de noapte din statul precedent.
  3. S-a actualizat formularul PDF pentru D112.