Programe de contabilitate, salarii şi evidenţă de stocuri. Descarcă şi foloseşte gratuit cele mai utilizate programe de contabilitate din România.

Actualizări - SAGA PS

ver 3.0.152 din 11.09.2007

  1. S-a actualizat declaratia CCI.
  2. La tiparirea din statul de salarii s-a adaugat o noua optiune numita "Tiparire selectiva", care permite tiparirea statelor si/sau a fluturasilor numai pentru anumiti salariati.

ver 3.0.150 din 30.08.2007

  1. S-a actualizat declaratia pentru somaj.
  2. La Situatii - Listari s-au introdus "Situatie aprovizionari" si "Situatie vânzari".
  3. S-a actualizat declaratia 390.

ver 3.0.149 din 14.07.2007

  1. La Declaratia 394 s-a introdus suport pentru transferul de date in programul de la MF. Operatia se poate efectua cu noul butonul care are ca imagine o sageata circulara si este utila pentru situatiile in care nu exista toate datele pentru generarea declaratiei in program.
  De asemenea, s-a introdus suport pentru verificarea automata tertilor cu privirea la inregistrarea in scopuri de TVA. Operatia se poate efectua numai daca exista o legatura activa la internet si este instalat "SOAP Toolkit 3.0". Acesta se poate prelua de la urmatoarea adresa: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C943C0DD-CEEC-4088-9753-86F052EC8450&displaylang=en

ver 3.0.148 din 22.06.2007

  1. S-a actualizat declaratia 300. De asemenea, s-a imbunatatit modul de generare al acesteia in sensul ca, acum, se alege luna si anul pentru care se genereaza declaratia, iar datele raman salvate.
  2. S-a introdus declaratia 394. Aceasta apare in pagina "Declaratia 394" din ecranul "Jurnale de cumparari / vânzari".
  La apasarea butonului "Actualizare date", programul preia toate documentele din jurnalele de cupararari si vanzari, existente in semestrul selectat. Coloana "Preluat" indica programului sa preia documentele in declaratie, daca este bifata. In cazul in care documentele nu contin TVA, acestea au implicit coloana "Preluat" nebifata.
  La intocmirea declaratie trebuie avute in vedere urmatoarele:
  a. Apasarea butonului "Actualizare date" reface declaratia anuland modificarile facute manual.
  b. Codurile fiscale invalide apar marcate cu rosu. Acestea trebuie corectate. Corectia se poate face direct in declaratie, listele de furnizori si clienti actualizandu-se automat cu codul fiscal corect.
  c. Pot exista facturi introduse fara TVA care, de fapt, au fost emise cu TVA (de ex. facturi cu articole protocol). Desi normele nu sunt clare, dat fiind scopul aceste declaratii (de verificare si control al facturilor ale personelor inregistrate in scopuri de TVA), consideram ca trebuie modificate sumele cu valoarea si TVA-ul din facturi, in declaratie.
  d. In cadrul declaratiei exista mai multe butoane pentru controlul selectarii coloanei "Preluat". Cu acestea, se pot deselecta automat terti care nu contin prefixul "RO" la codul fiscal(butonul "R") sau tertii persoane fizice (butonul "Ø").
  e. Declaratia inregistrata pe discheta este reprocesata, astfel incat sa contina sumele cumulate conform cerintelor. In program, aceasta apare detaliata pentru un control mai bun.

ver 3.0.147 din 06.06.2007

  1. S-a introdus suport pentru exportul si importul de date prin ecranele "Export date" si "Import date" din meniul "Diverse".

ver 3.0.145 din 27.03.2007

  1. La "Intretinere BD", pagina "Restaurare", s-a introdus un buton numit "Restaurare din alta locatie..." care permite preluarea bazei de date din orice locatie, pentru resturare.
  2. S-a introdus suport pentru tiparirea de facturi cu chitanta in format A5. Acet tip de factura se tiparese atunci cand se bifeaza optiunea corespunzatoare in pagina "Incasare".
  3. La "Salariati", s-a introdus un buton numit "Detalii" care permite introducerea contului de card si norma de lucru, utila in cazul categoriilor de salariati, pentru care aceasta este diferita de 8 ore (medici, profesori, mineri etc.). Contul de card este util pentru cazul in care se doreste generarea automata a fisierului pentru plata salariilor care se transmite la banca. Deocamdata, optiunea este valabila numai pentru firmele care lucreaza cu BCR.
  5. S-au efectuat rectificari la Registrul de Evidenta al Salariatilor.

ver 3.0.144 din 13.03.2007

  1. S-a actualizat registrul de evidenta al salariatilor.

ver 3.0.143 din 20.02.2007

  1. In ecranul "Configurare salarii" sa introdus posibilitatea de a opta pentru virarea lunara, trimestriala sau anuala a contributiilor aferente. Optiunea produce efecte in declaratia 100 din ecranul "Inchidere luna".
  2. S-au facut mici rectificari la declaratia 300.